Gotowali z Robertem Sową
Mistrz kulinarny oraz ambasador firmy Prymat - Robert Sowa szkolił uczniów Małopolskiej Szkoły Gościnności
Uczniowie musieli poradzić sobie z takimi potrawami jak: zupa krem z marchewki z mlekiem kokosowym i marynowanym imbirem podana z sałatką z pomidorów i krewetek z kolendrą, pieczona polędwica z dorsza z sosem z ogórków kiszonych i koperkiem, piersi kaczki z gruszkami aromatyzowanymi miodem i wanilią. - Uczniowie mają spory potencjał – swoich podopiecznych oceniał Robert Sowa.
Lekcja restauratora zakończyła się w auli szkolnej, gdzie oprócz wręczonych certyfikatów oraz krótkiego wykładu dot. trendów w gastronomii, odbył się wywiad z uczniami szkoły. Dowiedziano się m.in. np. dlaczego kucharz to trudny zawód, dlaczego mistrz Sowa lubi swoją teściową i kto w dzisiejszych czasach rządzi w tym zawodzie.
Podobają Ci się nasze artykuły?
Dzięki Twojemu wsparciu możemy poruszać tematy, które są istotne dla Ciebie i Twoich sąsiadów. Zabierz nas na wirtualną kawę – nawet najmniejszy gest ma znaczenie.