Pracownie gastronomiczne na 50-lecie Małopolskiej Szkoły Gościnności
Szkoła wciąż funkcjonuje pod nieoficjalnymi określeniami „Medyk” oraz „Tytus” i była wielokrotnie przeobrażana, by móc dostosować się do czasów w których przyszło jej funkcjonować. Na 50 urodziny otwarto zmodernizowane pracownie gastronomiczne
Sobotnie uroczystości rozpoczęły się od mszy świętej w kościele pw. św. Franciszka z Asyżu. Następnie poczty sztandarowe, zaproszeni goście, absolwenci, grono pedagogiczne, pracownicy szkoły i uczniowie wzięli udział w części oficjalnej obchodów. Dyrektor Jerzy Niedenthal nawiązał do przeszłości, teraźniejszości i przyszłości jaka czeka placówkę.
Wieloletnia dyrektorka szkoły, Anna Kapała, wprowadziła zgromadzonych w realia lat 70-tych i 80-tych snując opowieść o powstawaniu budynku szkolnego przy Zdrojowej i o perypetiach związanych z początkami działalności placówki.
W trakcie uroczystości uhonorowano odznaczeniami państwowymi, resortowym, nagrodami jubileuszowymi i medalami osoby, które przyczyniły się do rozwoju szkoły i edukacji. Uroczystego wręczenia odznaczeń w imieniu Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej dokonał wicewojewoda małopolski Andrzej Harężlak. Za zasługi na rzecz edukacji odznaczona została Srebrnym Krzyżem Zasługi Wiesława Zając, natomiast Złotym Medalem za długoletnią służbę odznaczeni zostali: Jadwiga Krupa, Krzysztof Heród, Leszek Maślanka i Danuta Proszek, a Barbara Piwowarczyk - Srebrnym Medalem.
Za szczególne osiągnięcia dla oświaty i wychowania uhonorowano medalem Komisji Edukacji Narodowej Jolantę Turek i Barbarę Spisak-Kotarba. W trakcie uroczystości wręczono także nagrody jubileuszowe od marszałka województwa małopolskiego, które otrzymała Jolanta Pitala i Jadwiga Turek, a nagrody dyrektora szkoły zostały wręczone Ewie Wróblewskiej i Jolancie Śliwińskiej oraz przyznano pamiątkowe medale okolicznościowe.
Po części oficjalnej dla gości wystąpiła Ziemia Myślenicka oraz uczennica "Tytusa" Joanna Stoch. Następnie odbyło się uroczyste otwarcie zmodernizowanych pracowni
gastronomicznych.