Festiwal Potraw Wigilijnych
Tradycyjne potrawy wigilijne charakterystyczne dla naszego regionu zaprezentowały Koła Gospodyń Wiejskich działające na terenie powiatu
Na stołach można było znaleźć tradycyjne potrawy wigilijne charakterystyczne dla naszego regionu, a wśród nich m.in. zupę z karpieli, żur, pieczone karpiele, pierogi wszelkich farszów – nawet z makiem, oczywiście też ruskie, z kapustą, grzybami i uszka. Wszędzie pyszniły się ryby, grzyby, owoce, buchty, kołacze, barszcze i zupy grzybowe – nieprzebrane bogactwo smaków.
Przegląd Tradycji i Potraw Wigilijnych odbył się w hali sportowej Zespołu Szkół im. Andrzeja Średniawskiego. Jego organizatorem była Lokalna Grupa Działania „Między Dalinem i Gościbią”.
Potrawy przygotowały panie reprezentujące Koła Gospodyń i lokalne stowarzyszenia.
Podobają Ci się nasze artykuły?
Dzięki Twojemu wsparciu możemy poruszać tematy, które są istotne dla Ciebie i Twoich sąsiadów. Zabierz nas na wirtualną kawę – nawet najmniejszy gest ma znaczenie.