VII Małopolski Festiwal Smaku: Krzonówka na 1 miejscu
W krakowskim półfinale VII Edycji Małopolskiego Festiwalu Smaku, sułkowicka krzonówka zdobyła pierwsze miejsce wśród produktów tradycyjnych
Festiwal ma swoje odsłony w siedmiu największych miastach Małopolski. Na każdym organizowany jest plebiscyt, w którym publiczność wybiera najlepsze produkty w czterech kategoriach: „Ekologiczne przysmaki”, „Tradycyjne specjały”, „Smakołyki z legendą” i „Jak u mamy”.
W kategorii „Tradycyjne specjały” podczas półfinałów krakowskich zwyciężyła krzonówka. Podczas finałów festiwalu na zakończenie lata w Krakowie znajdzie się w doborowej stawce siedmiu wybranych „tradycyjnych specjałów” małopolskiej kuchni.
Podobają Ci się nasze artykuły?
Dzięki Twojemu wsparciu możemy poruszać tematy, które są istotne dla Ciebie i Twoich sąsiadów. Zabierz nas na wirtualną kawę – nawet najmniejszy gest ma znaczenie.