Adam Gessler w TVP ugotował sułkowicką krzonówkę
Redakcja3 kwietnia 2012
Adam Gessler ugotował sułkowicką krzonówkę
W programie Telewizji Polskiej „Pytanie na śniadanie” restaurator i kucharz Adam Gessler ugotował sułkowicką krzonówkę
Podczas programu oprócz faszerowanych jajek i wiosennej sałatki, kucharz zaprezentował jako główną potrawę sułkowicką krzonówkę. Adam Gessler wspomniał, że na potrawę trafił dzięki burmistrzowi Sułkowic, który napisał do niego list z informacją, że krzonówka jest wpisana na Listę Produktów Tradycyjnych Ministra Rolnictwa.
Zaprezentował składniki zupy, wyjaśnił dlaczego mówi się „krzonówka” (dawna gwarowa nazwa chrzanu).
Joanna Gatlik
W programie Telewizji Polskiej „Pytanie na śniadanie” restaurator i kucharz Adam Gessler ugotował sułkowicką krzonówkę
fot. Joanna Gatlik
Podczas programu oprócz faszerowanych jajek i wiosennej sałatki, kucharz zaprezentował jako główną potrawę sułkowicką krzonówkę. Adam Gessler wspomniał, że na potrawę trafił dzięki burmistrzowi Sułkowic, który napisał do niego list z informacją, że krzonówka jest wpisana na Listę Produktów Tradycyjnych Ministra Rolnictwa.
Zaprezentował składniki zupy, wyjaśnił dlaczego mówi się „krzonówka” (dawna gwarowa nazwa chrzanu).
Joanna Gatlik
Podobają Ci się nasze artykuły?
Dzięki Twojemu wsparciu możemy poruszać tematy, które są istotne dla Ciebie i Twoich sąsiadów. Zabierz nas na wirtualną kawę – nawet najmniejszy gest ma znaczenie.