Kultura

Festiwal Potraw Wigilijnych

Festiwal Potraw Wigilijnych

Tradycyjne potrawy wigilijne charakterystyczne dla naszego regionu zaprezentowały Koła Gospodyń Wiejskich działające na terenie powiatu

Na stołach można było znaleźć tradycyjne potrawy wigilijne charakterystyczne dla naszego regionu, a wśród nich m.in. zupę z karpieli, żur, pieczone karpiele, pierogi wszelkich farszów – nawet z makiem, oczywiście też ruskie, z kapustą, grzybami i uszka. Wszędzie pyszniły się ryby, grzyby, owoce, buchty, kołacze, barszcze i zupy grzybowe – nieprzebrane bogactwo smaków.

Przegląd Tradycji i Potraw Wigilijnych odbył się w hali sportowej Zespołu Szkół im. Andrzeja Średniawskiego. Jego organizatorem była Lokalna Grupa Działania „Między Dalinem i Gościbią”.

Potrawy przygotowały panie reprezentujące Koła Gospodyń i lokalne stowarzyszenia.

Komentarze (5)

Zobacz więcej